Crystal & Ink

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Art Carnivale

22 juli 2022 - 24 juli 2022

Art Carnivale is één van de meest opvallende ‘voel-je goed’ festivals; een kunstzinnig familiefestival voor iedereen en voor alle leeftijden! Met veel kunst, muziek, theater, lekkernijen, kinderactiviteiten en een grote creatieve markt in het prachtige recreatiepark aan het Schildmeer valt er op Art Carnivale voor iedereen wat te beleven. Het festival is een attractieve combinatie van publieksactiviteiten, educatie en (amateur) kunst. Het Schildmeer is gelegen tussen Schildwolde en Overschild. Langs het grootste deel van de oevers is natuurgebied, maar bij Steendam ligt een jachthaven en zijn verschillende recreatiemogelijkheden.

Rond het meer liggen fietspaden die deel uitmaken van het rondje Schildmeer. Voor dit doel is in 2009 een houten fietsbrug gebouwd. Deze gaat bij het gemaal Sans Souci over het afwateringskanaal van Duurswold, dat door het meer heen stroomt. Het Schildmeer heeft een grote potentie als recreatiepark voor het omliggend gebied in het noordoosten van de provincie Groningen. Velen weten het meer te vinden voor dagrecreatie en tijdens feestelijke activiteiten zoals de Schildweek. Het strandpark Schildmeer kan in de nabije toekomst in combinatie met het nabij gelegen Kultuureiland Damsterplas geschikt worden gemaakt voor een cultuur- en recreatiepark dat een attractieve publiekstrekker wordt voor alle leeftijdsgroepen.

Wat begon als een expressie van kunst, hobby en levensstijl van een opvallende club samenwerkende creatievelingen is uitgegroeid tot een boven-regionaal feest van herkenning voor een steeds groter wordende groep enthousiaste bezoekers. Het evenement is een ontmoetingsplaats voor iedereen, jong en oud die de ontspannen en gemoedelijke sfeer weten te waarderen en zich laten verrassen door de enorme variatie van artistieke presentaties. Daarmee is Art Carnivale uitgegroeid tot een unieke culturele en kunstzinnige belevenis in Midden Groningen Naast het elk jaar weer verrassende, en rijk gevulde programma-aanbod is familiefestival Art Carnivale vooral de plek om de haast van alledag even te vergeten en te genieten van al het moois dat drie dagen lang voorbij komt.

Gegevens

Begin:
22 juli 2022
Einde:
24 juli 2022
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.artcarnivale.nl/

Locatie

Art Carnivale
Schildmeer, Groningen + Google Maps